dimarts, 28 de gener del 2014

Idealisme o Realisme?

Des del meu punt de vista em decanto per la teoria de l’Idealisme. Penso que aquesta teoria es molt més subjectiva que el realisme, perquè puc dir que la realitat es vista des de diferents punts de vista. No tothom veu la realitat i la veritat de la mateixa forma que ho fa el del seu costat i per tant, cadascú té una idea diferent.

Tot  i que els objectes se’ns ve donat cada ésser humà veu les coses diferents, no és el mateix com veig jo els fets que com el veu un animal com la mosca o com un gos. Jo tinc una idea dels objectes molt més diferent.

Com hi ha molts tipus d’idealismes em podria decantar per l’idealisme transcendental de Kant ja que jo mai podré conèixer tot el que perceben els meus sentits.

Per a contrari, veig el realisme com una teoria molt bàsica per poder fixar-me en ella i trobo que és una manera molt senzilla de veure el món. Penso que el subjecte té la major importància davant de la realitat, davant de les coses que hi trobem per tot el món.

En conclusió, la teoria que defenso és el idealisme ja que no és el mateix el que el món ens ofereix que com cada persona ho assumeix amb els seus sentits. 

dimarts, 21 de gener del 2014

Mite de la caverna - Símbols

Presoners: En la vida real podem veure els presoners que estan forçats a veure la realitat que ells creuen que es veritat.


Ombres que veuen els presoners: No és la realitat absoluta, sinó una part d’ella.

Alliberació del presoner: Alliberació del home i descobriment del món verdader.

El presoner es treu les cadenes: S’allibera de les limitacions i pot anar a conèixer.


La llum: la llum del Sol representa el be en el món.