dilluns, 24 de març del 2014

Efecte de les xarxes socials a les revoltes de nord Àfrica

Al 2011 van començar les revoltes procedents d'Àfrica, exactament del nord. Molts joves s'han unit entre ells per dur a terme aquestes revoltes. Aquestes revoltes han estat provocades per la pobresa que estan patint, per la situació política que viuen i per la repressió que han estat vivint. Aquests nordafricans  principalment busquen una democràcia dins del seu país. 

Paisos com el Marroc, Argelia, Libia, Jordania, Aràbia Saudi, Oman o Siria estan seguint les revoltes que van veure que van tenir èxit dins de Tunis i d'Egipte. Les revoltes freqüents a Tunis van fer que caigués el president Ben Ali i els egipicis van fer que Mubarak, el president, abandonés el càrrec.

Però com s'ha extés aquesta revolució? Doncs podríem dir que amb la televisió, però no. Aquestes revolucions han estat incentivades per les xarxes socials. Molts homes han dut aquesta revolució a blogs, a Twitter i a Facebook. En aquesta última es feien les trobades dels joves per fer manifestacions i revoltes. Joves de totes les regions han utilitzat aquestes eines per fer les movilitzacions.

Per tant, tot i que es digui que les xarxes socials estan fent dany als humans podem veure que és depenent del ús que fem d'aquestes,ja que podem veure que si fas un ús positiu i organitzes a la gent per fer movilitzacions pots arribar a cambiar el futur del teu propi país. 
Font: ElPaís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada