dilluns, 17 de febrer del 2014

El show de Truman


La pel·lícula El show de Truman va ser estrenada al 1998. Parla de Truman, un home casat amb una infermera que viu a la ciutat de Seaheaven, la ciutat perfecta. Truman es fa gran i vol veure el món però troba que no pot sortir mai de la ciutat ja que la seva vida està totalment programada, però ell no ho sap. La seva familia, els seus veins, els seus amics, tothom està actuant per fer la vida sensera de Truman. 


El problema comença quan Truman vol sortir de la ciutat i obviament no pot perquè es un decorat. Ell es va donant conta que tot està sent molt extrany i va descobrint coses fins que al final troba la gran mentira que era la seva vida.

En la meva opinió, ha sigut una pel·lícula molt intensa. He trobat que això podria passar clarament a la nostra societat. El show de Truman veig que el podriem identificar amb El mite de la caverna. Truman té una realitat que per a ell sempre ha estat així però obviament no ho és, al igual que els homes que veient les ombres. Poc a poc va veient la llum i tot i que al principi no es creu que tota la seva vida era mentira al final troba la veritat i que la seva vida no havia tingut sentit, que era una realitat ficticia. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada