dilluns, 5 de maig del 2014

Què és la identitat?

Seria molt difícil poder explicar el que és la identitat ja que hi ha moltes percepcions sobre aquesta paraula. En el meu parer, diria que la identitat és un concepte totalment abstracte. Crec, també, que la identitat és una cosa que pot ser allò que ens diferencia a una persona i a una altra però també pot ser aquell concepte que ens uneix als humans perquè la identitat és un sentiment de pertinença a un grup amb el qual comparteixes totes o la gran majoria de costums. Per tant, pots tenir identitat catalana, identitat francesa , etc.
És cert que la identitat només es troba en el món humà ja que els humans posseïm la cultura i és així com ens podem identificar amb nosaltres mateixos. Per això també els humans podem perdre la nostra identitat si ens sentim sota una pressió com va passar amb els presos dels nazis a la II Guerra Mundial. És per això, que en el moment que no tenim identitat es com sinó existíssim i com si res fos diferent d’una persona a una altra.


En conclusió, la identitat és aquell sentiment que ens permet sentir ser algú en el món i pertànyer a alguna forma de viure. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada