dimarts, 4 de novembre del 2014

Comentari de text Plató (La República)

Idees principals: Aquest text ens parla de la posició dels artesans dins de la societat. Plató ens diu que qui és artesà, sempre serà artesà i les tasques que durà a terme sempre seran de artesà ja que no està preparat per a res més. 

Comentari de text: Dins de l'ètica platònica, trobem com Plató separa en tres classes a les persones i les divideix segons les virtuts: la part racional seria donada als filòsofs, que serien els governants, la part irascible seria pels guerres que fan les guerres mentre que la part concupiscible són tots els treballadors que fan les seves feines cap a l'Estat.
Aquest text ens parla precisament d'aquesta tercera part. Plató els inclou en aquest grup i en aquest grup només es farien les tasques del treball específic. Això ho fa Plató ja que si alguna persona es artesà doncs el seu treball de vida serà crear objectes i utensilis per a servir a l'Estat i rés més. 

Cada part d'aquesta organització farà la seva funció i també afirma que no tothom pot estar preparat per estar dins de la part irascible o de la part racional així que cadascú ha de treballar en el que sap. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada