dijous, 20 de novembre del 2014

Valoració personal de la filosofia d'Aristòtil

Tot i que em declarava molt a favor de la filosofia i teories de Plató, després de conèixer una mica més la visió que tenia el seu deixeble, Aristòtil, canvio una mica de mentalitat.
El fet que amb Aristòtil es revalori el món sensible em sembla un bon tem ja que en aquest aspecte discrepava amb Plató. Crec que el fet de que el món sensible sigui l’únic el qual existeix simplifica molt les coses i no cal arribar a un altre món (el món de les idees) per poder a percebre les coses reals.  
En una altra teoria sobre la filosofia aristotèlica que m’hi sento identificada amb el seu pensament i és la ètica de Aristòtil la qual tracta el bé com la felicitat i que per tant, dediquem la vida a buscar aquest fi que ens dóna la felicitat.

Però, tot i totes aquests encants a la seva filosofia, discrepo en la Teoria sobre el primer motor immòbil ja que, tot i que no nego en cap moment el que seria que tots els elements estan moguts per una altra cosa, no crec que existeixi cap motor immòbil el qual faci moure totes les coses i que actuï com a un Déu però sense intervenir-hi en el món.


En l’últim tema que discrepo és en la fe que té Aristòtil de que la Politeia és la millor forma de govern ja que no perquè sigui classe mitjana significa que no és corruptible i que no necessiten més un lloc arribat al poder.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada