divendres, 10 d’abril del 2015

La ètica de Kant és aplicable?




L’ètica kantiana, al contrari que la seva teoria del coneixement, és racionalista. El tema principal d’aquesta ètica és l’estudi de les formes a priori de la decisió, és a dir, les condicions que fan possible que jo pugui escollir moralment. Es considera, per tant, una ètica deontològica. 


Aquest tipus de moral és la que s’apropa al deure, és a dir, es fixa en el que és la forma i no el contingut. Kant les critica tot dient que són interessades ja que es deixen emportar per la finalitat. 


Personalment, trobo que aquesta ètica es totalment aplicable a la societat i que a més, seria una gran idea que tothom actués tal i com Kant diu. Jo crec que el fet de que Kant digui que haig d’actuar d’acord amb el deure i que es mogui per imperatius categòrics, és a dir, Fes A, fa d’aquesta ètica una ètica desinteressada la qual busca la independència de cada individu davant dels seus actes.


Les lleis te les dones tu mateix i el fet de que obrem de tal manera que la norma que busqui és la que l’altre segueixi ajuda a dur a terme una convivència millor amb els altres individus en societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada